1. Rebus ayam bersama tulang.. baru2 ni ambil bahagian peha mmg rasa jadi manis n sedap. Dah masak ayam tu. Tutup api.buang tulang. tinggal kan isi je dlm sup tu.
2. Masukkan beras yang dah dibersihkan ke dalam sup ayam tadi.
3. Garlic sikit yang dah diketuk..serbuk kayu manis sikit jer.
4. kacang buncis
5. carrot
6. ubi kentang
Pressure cooker kan beras, garlic, carrot, ubi dan sup bersama ayam selama 15minit.
Kacang buncis tu rebus asing..taknak campur dalam p.cooker sbb taknak zat hilang..
Dah siap bubur tu campurkan buncis tadi.. pastu blend jangan hancur sgt..nak letak garam sikit pun dah boleh sbb mikhail pun sudah 1 year old :D
Mmg sedap. mikhail makan laju je setel. Bila buat cara mcm ni, ayam tu dapat rasa manis2 ayam tu kuat..mikhail suke!
No comments:
Post a Comment